Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

27972222_1465222293605224_281836838430066632_nΤην Κυριακή 11 Φεβρουαρίου σε μία ζεστή ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις τένις του ΔΑΚ ΓΑΛΛΟΥ ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους αθλητές, που διακρίθηκαν το 2017.

Ομιλία Προέδρου, Σταύρου Λαγουδάκη

" Εκ μέρους του Δ.Σ. και των προπονητών του Ο.Α.Ρ. θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω, που τιμήσατε με τη παρουσία σας τη σημερινή μας εκδήλωση.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο για τα αθλητικά θέματα δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Λαχνιδάκη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Θοδωρή Νίνο, τον πρώην προϊστάμενο φυσικής αγωγής κ. Αλέκο Πετρακάκη, τον επίτιμο πρόεδρο μας κ. Παντελή Γαγάνη, τα μέλη, τους αθλητές και αθλήτριες, τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους του Ομίλου μας.

Πέρασαν κιόλας 32 χρόνια από τότε που κάποιοι φίλοι του τένις αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ρεθύμνου.

Τριανταδύο χρόνια με πολλούς αγώνες, πολλές προσπάθειες, πολύ τρέξιμο, αλλά με πολλή αγάπη για το άθλημα που υπηρετούμε, για να φτάσουμε στο σήμερα.

Στο σήμερα που μας αποζημιώνει απόλυτα, για ότι έχουμε περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για μας, από το να βλέπουμε τα γήπεδα μας να γεμίζουν παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και μεγάλους. Να βλέπουμε να γεμίζουν κόσμο οι εγκαταστάσεις μας στα τουρνουά που διοργανώνουμε, αλλά και σε όλες τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις.

Σήμερα ο Ο.Α.Ρ. καλλιεργεί τμήματα ακαδημίας, προαγωνιστικά, αγωνιστικά και χόμπυ στα οποία συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά με στόχο να γίνουν πολλά περισσότερα.

Έχει πέντε προπονητές. Τους Μανόλη Τσαγλιώτη (επικεφαλής προπονητής), Τάκη Γαλερό, Σπύρο Γάλλο, Βασίλη Γκόλτσιο και Χάρη Σκούρα, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας, για την πολύ καλή δουλειά τους και για τη συνολική προσφορά τους στον Όμιλο.

Αφού σας παρουσιάσω τα μέλη του Δ.Σ. θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια, με ένα κοινό όραμα.

Να ανεβάσουμε το τένις και τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ρεθύμνου όσο πιο ψηλά μπορούμε. Να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης των παιδιών και των μελών μας. Να δημιουργήσουμε στο Ρέθυμνο αθλητικές εγκαταστάσεις τένις πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Με τους ανθρώπους αυτούς δουλέψαμε αρκετά τα χρόνια που πέρασαν. Μαζί θέσαμε τους στόχους. Μαζί παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, μέχρι να τους υλοποιήσουμε. Μέχρι όλα μας τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες προϋποθέσεις για να ασχοληθούν με το τένις και να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Βάλαμε τον πήχη πολύ ψηλά, αν και ξέραμε, ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να παλέψουμε, μέχρι να πετύχουμε. Κι αυτό κάναμε όλοι μαζί ενωμένοι. Σαν μια οικογένεια. Γιατί ο όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου είναι μια οικογένεια. Κι εύχομαι να παραμείνει έτσι για πάντα.

Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την άριστη συνεργασία μας μέχρι σήμερα.

Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ και σε όλους, όσους συμμετείχαν στα προηγούμενα Δ.Σ., για την πολύτιμη βοήθεια και προσφορά τους.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους γονείς, που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Να ξέρουν, ότι ο Όμιλός μας πρώτα απ' όλα καλλιεργεί τον αθλητισμό και μετά τον πρωταθλητισμό. Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως, είναι να έρθουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν κοντά μας. Να χαρούν αυτό το υπέροχο άθλημα, να παίξουν, να εκτονωθούν, να ξεφύγουν από τη καθημερινότητά τους και να αποκτήσουν αθλητική παιδεία και συνείδηση. Να μάθουν να αγωνίζονται. Να μάθουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν. Να μάθουν να σέβονται και να τιμούν τους αντιπάλους τους. Να μάθουν το «ευ αγωνίζεσθε».

Ο πρωταθλητισμός δεν είναι για μας αυτοσκοπός. Αν κάποιο παιδί έχει το ταλέντο και τη διάθεση να κάνει πρωταθλητισμό, εμείς θα είμαστε δίπλα του. Θα το στηρίξουμε και θα το βοηθήσουμε με όλα τα μέσα, που διαθέτουμε. Και μέχρι σήμερα το έχουμε κάνει πράξη.

Τελειώνοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην γραμματέα μας Νικολέττα Πατεράκη που είναι το δεξί μας χέρι σε όλα, καθώς και στον υπεύθυνο του κυλικείου μας Μιχάλη Μιμίνη και στην Ελένη, που τον βοηθάει στο έργο του. Ευχαριστούμε και όλους τους χορηγούς μας που στηρίζουν τις προσπάθειες μας.

Κλείνοντας να ευχηθώ σε όλους σας υγεία, ειρήνη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Ιδιαίτερα στα παιδιά, καλή πρόοδο στο σχολείο, πολλές επιτυχίες στον αθλητισμό, αλλά και σε ότι αποφασίσουν να κάνουν στη ζωή τους. Σε όλους εμάς καλή δύναμη να συνεχίσουμε τον έργο μας και να έχουμε πάντα τη διάθεση της προσφοράς και της δημιουργίας.

Σας ευχαριστώ "

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Επικεφαλής προπονητής του Ο.Α.Ρεθύμνου, Τσαγλιώτης Μανόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση του 2017

Όσον αφορά τις συμμετοχές των αθλητών μας σε αγώνες:

Ο Όμιλος είχε συμμετοχή σε εθνικά Πρωταθλήματα επιπέδου Ε1, Ε2, Ε3 & Ε4. Επίσης, είχε συμμετοχή σε όλους τους παγκρήτιους αγώνες κόκκινης, πορτοκαλί και πράσινης μπάλας, για μικρά παιδιά έως 10 ετών και σε όλα τα παγκρήτια πρωταθλήματα 12, 14 και 16 χρονών. Όλοι οι αθλητές μας, που μας εκπροσώπησαν σε αγώνες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τους ευχαριστούμε γι' αυτό.

Ο αθλητής μας Τσαγλιώτης Αντώνης ήταν όγδοος στα Διπλά στην ηλικία κάτω των 18 ετών στο Εθνικό Πρωτάθλημα Επιπέδου 1 τον Αύγουστο στη Λάρισα. Επίσης, τρίτος στο 3ο , 4ο και 5ο Παγκρήτιο. Στο τελευταίο OPEN τον Σεπτέμβριο ήταν πρώτος και πριν λίγες μέρες δεύτερος στα Masters στο Ηράκλειο.

Ο Νίνος Νίκος ήταν τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιπέδου Ε4 τον Αύγουστο στη Λάρισα, τρίτος στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα στη Σούδα και έβδομος στα Masters πριν λίγες μέρες στο Ηράκλειο.

Ο Αλεξανδρινός Έκτορας ήταν δεύτερος στο 1ο Lyttos green και τρίτος στο 3ο Πράσινο στην Αλικαρνασσό.

Ο Μαυρομάτης Μιχάλης ήταν δεύτερος στο Παγκρήτιο πράσινου γηπέδου στο Ηράκλειο.

Η Ηλιάκη Αθηνά ήταν δεύτερη στο 2ο Παγκρήτιο πράσινου γηπέδου στο Ρέθυμνο και μπήκε στο κυρίως ταμπλό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών στην Αθήνα.

Επίσης, στα Masters τον Ιανουάριο η Πολιουδάκη Άννα-Μαρία ήταν τέταρτη και η Γιορταμάκη Φωτεινή ήταν πέμπτη.

Ακόμη, πολλοί άλλοι μπήκαν σε οκτάδες τόσο σε Παγκρήτια Πρωταθλήματα όσο και σε Εθνικά επιπέδου Ε2.

Τέλος, η χρονιά έκλεισε με την παραμονή της ομάδας Ανδρών στη Β' Εθνική κατηγορία με τους αθλητές μας Γκόλτσιο Βασίλη και Τσαγλιώτη Αντώνη.

Το 2017, επίσης, συμμετείχαμε ή διοργανώσαμε διάφορες εκδηλώσεις, όπως:

● Παγκρήτια τουρνουά κίτρινης, πράσινης και πορτοκαλί μπάλας.

● Σχολικούς αγώνες Δημοτικών Σχολείων.

● Γιορτή τένις το Σεπτέμβριο με τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και φυσικά, το 26ο Τουρνουά " Ρέθυμνο 2017 ".

● Τουρνουά Beach Tennis το καλοκαίρι στην παραλία του Ρεθύμνου με τη βοήθεια του Δήμου Ρεθύμνου.

● Παγκρήτιο τουρνουά Βετεράνων.

● Street Tennis στην παραλία Ρεθύμνου.

● Εσωτερικά τουρνουά μονών – διπλών – μεικτών.

● Εκδρομές σχολείων στο χώρο μας και επίσκεψη προπονητών μας σε σχολεία με αφορμή την Πανελλήνια ημέρας Σχολικού αθλητισμού.

● Αποκριάτικο χορό.

● Ενημερωτική εκδήλωση στα παιδιά με θέμα " Συμβουλές διατροφής για αύξηση αθλητικής απόδοσης " με ομιλήτρια την Στάλα Καλλιόπη.

● Καλοκαιρινό Camp.

● Δενδροφύτευση περιμετρικά του ομίλου.

● Συμμετοχή σε Σεμινάριο, που πραγματοποίησε η Ζ' Ένωση για το πρόγραμμα της ΕΦΟΑ και του Υπουργείου Παιδείας " Το τένις στα σχολεία ".

● Συμμετοχή σε Σεμινάριο, της Ζ' Ένωσης με θέμα «το τένις σε μικρές ηλικίες»

● Συμμετοχή στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Ατσιποπούλου.

Κοινωνικές Δράσεις

Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου μας. Μέσα απ' αυτές προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε τη συνήθεια της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, αλλά και να βοηθήσουμε εμπράκτως συμπολίτες μας.

Έτσι, φέτος δε δώσαμε χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά, ενώ διοργανώσαμε και χριστουγεννιάτικο τουρνουά με τα έσοδα να πηγαίνουν σε κοινωνικούς συλλόγους της πόλης μας.

Ακόμη, με τη βοήθεια των μελών και των αθλητών μας συλλέξαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διαθέσαμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, δείχνοντας, ότι ο αθλητισμός και η τοπική κοινωνία είναι πάντα πολύ κοντά .

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, όσοι βοήθησαν και εξακολουθούν να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες του συλλόγου μας. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Λαχνιδάκη, που είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι κάνουμε.

Να ευχαριστήσω, επίσης, τους γονείς, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Στον καθένα από εσάς, εύχομαι καλή χρονιά και σ' όλα τα παιδιά, καλή πρόοδο στο σχολείο φυσικά και στο τένις.

Επίσης, είμαι βαθειά συγκινημένος, που έχουμε κοντά μας τον Αλέκο Πετρακάκη, τον άνθρωπο, που μου έμαθε τι σημαίνει αθλητισμός και αποτέλεσε πρότυπο για μένα, όπως και για πολλούς άλλους συναδέλφους , ώστε να ακολουθήσουμε το επάγγελμα του γυμναστή.

Σας ευχαριστώ ".

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου βράβευσε τον Πετρακάκη Αλέκο για την προσφορά του στο ρεθυμνιώτικο τένις και στον ρεθυμνιώτικο αθλητισμό γενικότερα.

Παίρνοντας το λόγο ο Πετρακάκης Αλέκος, αφού ευχαρίστησε τον όμιλο για την τιμή, που του έκανε, αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια, που ο Όμιλος Αντισφαίρισης ανέβηκε στου Γάλλου και τη συνεργασία τους για την κατασκευή και τη χρήση των γηπέδων από τη θέση του προϊστάμενου Φυσικής Αγωγής. Τον αγώνα και την προσπάθεια των ανθρώπων του Ο.Α.Ρεθύμνου να φτιάξουν γήπεδα στις εγκαταλελειμμένες τότε εγκαταστάσεις. Φυσικά, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές, συγκρίσεις και επισημάνσεις για το ρεθυμνιώτικο αθλητισμό από τη δεκαετία του 90 μέχρι και στις μέρες μας. Τέλος, αναφέρθηκε στο άθλημα του τένις, που δίνει στον αθλούμενο τόσα πολλά όχι μόνο σε σχέση με την εκγύμναση αλλά και όσον αφορά την αυτοσυγκέντρωση, την ευγενή άμιλλα, την ηρεμία κ.α.

27867773_1463146577146129_698021793264431836_n

27658022_1463142507146536_4859310095087120788_n

27750200_1463142297146557_7701173980385872931_n

27749982_1463147203812733_6377912365970294533_n

27857966_1463142413813212_6365374685479377562_n

27858007_1463139627146824_6827572042240990315_n

27750449_1463140253813428_3581356333135809278_n

27750891_1463139413813512_1313077214242772653_n

27858044_1463139997146787_2842476590051679791_n

27750603_1463134613813992_4331401681832152151_n

27752550_1463134823813971_6533614985371056840_n

27972316_1463140140480106_830089729590142568_n

16143040_1463147247146062_5464108504990521717_n

 

Κρατήσεις Γηπέδων

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Ο.Α.Ρ
Δ.Α.Κ. Γάλλου, Ρέθυμνο
E-mail: info@oar.gr
Τηλ: (28310) 53070

Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά 16:00 – 22:30

Χορηγοί Future $10.000

efoa_logo_90px

 

itf

 

dimos-90px_copy

 

gallou-logo3